350 g dešros arba dešrelių (neriebių, su prieskoniais),
2 šaukšteliai aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 smulkiai pjaustytas poras,
2 smulkiai pjaustytos morkos,
400 g pjaustytų konservuotų su savomis sultimis pomidorų,
350 g pjaustytų šviežių kopūstų,
2 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako,
žiupsnelis džiovintų kmynų,
1,5 l vištienos arba mėsos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Sudėkite dešreles į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Išvirkite ant mažos ugnies. Tada nupilkite nuo dešrelių vandenį ir, kol jos atvės, nulupkite odelę (jei norite) bei smulkiai supjaustykite.
Dideliame puode pašildykite sviestą, pakepinkite svogūną, porą ir morką 3-4 minutes vis pamaišydami. Paskui sudėkite pomidorus, kopūstus, pjaustytus česnakus, dešreles, įberkite kmynų ir supilkite sultinį.
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių, kol daržovės suminkštės. Sriubą pagardinkite-jeigu reikia-druska ir pipirais. Patiekite su parmezano sūriu.