9 kiaušinių baltymai,
0,5 kg cukraus,
9 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
2 citrinos arba 1,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
0,5 l virinto atvėsinto vandens,
spanguolių uogų,
šokolado puošimui.
GAMINIMAS:
Želatina išbrinkinama recepte nurodytame vandens kiekyje, į kurį sudedama 250 g cukraus. Atvėsinti kiaušinių baltymai gerai išplakami su likusiu cukrumi, dedant jį dalimis. Baigiant plakti įspaudžiamos citrinos sultys arba sudedama citrinos rūgštis, užmaišomos išrinktos, nuplautos bei nusausintos spanguolės ir paskiausiai išleista, atvėsinta (bet nesustingusi) želatina.
Gauta masė supilama į sviestu pateptą formą ir keletą valandų laikoma šaldytuve, kad sustingtų. Išimamas tortas keletą sekundžių formą įmerkus į šiltą vandenį. Puošiamas apliejant ištirpintu, tačiau nekarštu šokoladu.