Tortas "Paukščių pienas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Paukščių pienas"


INGREDIENTAI:

9 kiaušinių baltymai,
0,5 kg cukraus,
9 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
2 citrinos arba 1,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
0,5 l virinto atvėsinto vandens,
spanguolių uogų,
šokolado puošimui.


GAMINIMAS:

Želatina išbrinkinama recepte nurodytame vandens kiekyje, į kurį sudedama 250 g cukraus. Atvėsinti kiaušinių baltymai gerai išplakami su likusiu cukrumi, dedant jį dalimis. Baigiant plakti įspaudžiamos citrinos sultys arba sudedama citrinos rūgštis, užmaišomos išrinktos, nuplautos bei nusausintos spanguolės ir paskiausiai išleista, atvėsinta (bet nesustingusi) želatina.

Gauta masė supilama į sviestu pateptą formą ir keletą valandų laikoma šaldytuve, kad sustingtų. Išimamas tortas keletą sekundžių formą įmerkus į šiltą vandenį. Puošiamas apliejant ištirpintu, tačiau nekarštu šokoladu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668