600 g miltų,
3 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinis,
1 pakelis margarino,
100 g sviesto,
1 stiklinė grietinės,
120-200 g cukraus,
nubrauktas šaukštelis sodos ar kepimo miltelių,
kapotų riešutų,
cinamono,
aguonų.
GAMINIMAS:
Margarinas ir sviestas sukapojami su miltais. Gauta masė suspaudžiama į vieną gabalą. Kiaušinių tryniai atskirai ištrinami su cukrumi taip, kad jis nesijaustų. Į šią masę supilama grietinė su joje nugesinta soda, ir gerai išmaišoma.
Po to abi dalys sujungiamos. Jei pasirodytų, kad masė per skysta, pridedama miltų. Tešla 2-3 val. laikoma šaldytuve. Po to iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas ir formelėmis išspaudžiami įvairūs sausainiai.
Aptepti kiaušinio plakiniu ir papuošti kapotais riešutais, aguonomis, cinamonu sausainėliai 7-10 min. kepami prieš tai įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.