0,5 kg miltų,
0,5 stiklinės pieno,
5 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinis aptepimui,
6 šaukštai sviesto,
50 g mielių,
0,5 citrinos ir jos žievelė,
0,5 stiklinės miltinio cukraus,
1 stiklinė razinų,
balto glajaus arba miltinio cukraus puošimui.
GAMINIMAS:
Į truputį pašildytą pieną sudedamos nedideliame cukraus kiekyje ištrintos mielės, tryniai, citrinos sunka ir tarkuota žievelė, 2 šaukštai sviesto. Maišant įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Pastačius tešlą šiltai, kildinama.
Pakilusi kočiojama maždaug piršto storumo lakštais, ant kurio lygiu sluoksniu ištepamas suminkštintas sviestas ir išbarstomos razinos. Vyniojamas voleliu, kuris, surietus į riestę skardoje, dar pakildinamas.
Patepta plaktu kiaušiniu riestė kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Baigiant kepti dar karšta riestė apibarstoma miltiniu cukrumi arba iškepta papuošiama baltu glajumi.