Vardinių riestainis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vardinių riestainis


INGREDIENTAI:

0,5 kg miltų,
0,5 stiklinės pieno,
5 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinis aptepimui,
6 šaukštai sviesto,
50 g mielių,
0,5 citrinos ir jos žievelė,
0,5 stiklinės miltinio cukraus,
1 stiklinė razinų,
balto glajaus arba miltinio cukraus puošimui.


GAMINIMAS:

Į truputį pašildytą pieną sudedamos nedideliame cukraus kiekyje ištrintos mielės, tryniai, citrinos sunka ir tarkuota žievelė, 2 šaukštai sviesto. Maišant įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Pastačius tešlą šiltai, kildinama.

Pakilusi kočiojama maždaug piršto storumo lakštais, ant kurio lygiu sluoksniu ištepamas suminkštintas sviestas ir išbarstomos razinos. Vyniojamas voleliu, kuris, surietus į riestę skardoje, dar pakildinamas.

Patepta plaktu kiaušiniu riestė kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Baigiant kepti dar karšta riestė apibarstoma miltiniu cukrumi arba iškepta papuošiama baltu glajumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668