Omletas su vištiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Omletas su vištiena


INGREDIENTAI:

3 kiaušiniai,
200g vištienos filė,
2 šaukštai aliejaus,
200 g pievagrybių,
3-4 porai,
1 svogūnas,
2 morkos,
100 ml grietinėlės,
50 g konservuotų žirnelių,
nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo, maltų pipirų,
druskos.



GAMINIMAS:

Vištienos filė supjaustome nedideliais plonais gabaliukais ir pakepiname šaukšte aliejaus. Pasūdome ir pabarstome pipirais. Pievagrybius ir porus nuvalome, nuplauname ir smulkiai supjaustome. Svogūną ir morkas nulupame ir supjaustome kubeliais. Sudedame į keptuvę ir troškiname su trupučiu riebalų 5 min., po to pasūdome, pabarstome pipirais muskatais. Puode užviriname stiklinę vandens, suberiame žirnelius, supilame grietinėlę ir verdame 5 min. Po to sudedame mėsą, troškintas daržoves ir dar truputį paverdame. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus pasūdome ir išplakame iki standžių putų. Kiaušinių trynius išsukame, suberiame krakmolą, gerai išmaišome, sukrečiame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų, supilame tešlą, uždengiame ir kepame 15 min. nekilnodami dangčio, kad omletas nesukristų. Iškepus omletą dedame į pašildytą lėkštę, ant viršaus sudedame vištienos ir daržovių troškinį. Omletą tuoj pat tiekiame į stalą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668