Didžkukuliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Didžkukuliai


INGREDIENTAI:

2 kg žalių bulvių,
3-4 virtos bulvės,
2 šaukštai krakmolo,
druskos.

Mėsos įdarui:
300 g kiaulienos arba jautienos,
1 šaukštas grietinės,
maltų pipirų arba trinto mairūno, druskos.

Grybų įdarui:
50 g džiovintų arba 0,5 l sūdytų grybų,
1-2 svogūnų galvutės,
100 g rūkytų lašinukų,
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
1 kiaušinis, druskos.

Varškės įdarui:
300-400 g varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas grietinės,
50 g lašinių,
20 g sviesto,
mėtų,
peletrūno,
druskos.

Spirgučių, lašinukų arba rūkyto kumpio bei dešros įdarui:
300 g spirgučių,
1 svogūno galvutė,
džiūvėsių,
pipirų.


GAMINIMAS:

Bulvės nuskutamos, sutarkuojamos ir nusunkiamos. Nusunktas skystis neišpilamas, o palaikomas, kol nusistovės krakmolas. Jis, nupylus skystį, sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos arba permalamos ir taip pat sudedamos į tarkius.

Masė gerai išminkoma, pasūdoma, dar įdedama krakmolo ir suformuojami kukuliai. Paėmus maždaug 80 g bulvinės tešlos, išplojama į paplotėlį. Ant jo dedamas paruoštas įdaras. Paplotėlio kraįtai suglaudžiami ir gerai užspaudžiami.

Suformavus pailgus kukulius, dedama į verdantį pasūdytą vandenį. Verdama priklausomai nuo įdaro ir paplotėlių dydžio 25-40 min., atsargiai pamaišant. Stebima, kad vanduo visą laiką virtų ir kukuliai neišsileistų. Didžkukuliai verdami su įvairiais įdarais: mėsos, grybų, varškės, spirgučių, lašinukų, rūkytos dešros arba kumpio.

Mėsa sumalama, įdedama grietinė, malti pipirai arba mairūnas, pasūdoma. Viską gerai išmaišius, masė po 1 arbatinį šaukštelį dedama ant bulvių paplotėlių. Mėsa įdaryti didžkukuliai valgomi su spirgučiais ar lydyto sviesto ir grietinės padažu.

Grybai nuplaunami ir išmirkyti džiovinti grybai išverdami tame pat vandenyje, kuriame mirko. Sūdyti grybai taip pat išmirkomi, paskui išverdami. Paruošti grybai ir lašinukai sumalami mėsmale. Į šią masę sudedami smulkiai pjaustyti ir riebaluose kepinti svogūnai, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai.

Jei reikia, pasūdoma. Masė gerai išmaišoma ir dedama ant bulvinių paplotėlių. Formuojami didžkukuliai. Grybais įdaryti didžkukuliai valgomi su padažu. Tam tikslui pjaustyti svogūnai pakepinami svieste, kol nuskaidrėja. Maišant įberiamas šaukštas miltų, padažas praskiedžiamas grybų sultiniu ir pastoviai maišant virinama, kol pasidaro grietinės tirštumo masė.

Varškė gerai išsukama arba pertrinama per sietelį. Lašinukai paspirginami ir sudedami į varškę. Išsukamas sviestas, grietinė, kiaušinis, smulkinti prieskoniai, druska. Varške įdaryti didžkukuliai formuojami kaip ir su mėsa ar grybais, tačiau verda trumpiau, pakanka 20-25 min. Varške įdaryti didžkukuliai valgomi su sviestu, grietine ar spirgučiais.

Spirgučiai pakepinami su smulkiai pjaustytais svogūnais, pagardinami pipirais, įdedama džiūvėsių ir pasūdoma. Taip paruoštas pravėsęs įdaras dedamas ant išploto bulvių papločio ir formuojamas kukulis. Lašinukai, rūkytas kumpis arba dešra smulkiai supjaustomi peiliu arba permalami mėsmale stambiais peiliukais.

Lašinukai pakepinami, kol praskaidrėja, pagardinami mairūnu arba pipirais. Masė sudedama ant bulvinio paplotėlio ir suformuojamas kukulis. Dažniausiai patiekiama su sviesto ir grietinės padažu bei spirgučiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668