Čigoniškas mozūras receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Čigoniškas mozūras


INGREDIENTAI:

5 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
4 kupini šaukštai miltų,
100 g riešutų,
400 g džiovintų obuolių,
slyvų,
mėlynių ir kt. džiovintų vaisių,
tarkuotų citrinos žievelių,
džiūvėsėlių,
glajaus arba miltinio cukraus puošimui.


GAMINIMAS:

Kiaušiniai su cukrumi išplakami iki purumo, įsijojami miltai, sudedama tarkuota citrinos žievelė. Išlukštenti riešutai pakepinami ir sukapojami. Išbrinkinti džiovinti vaisiai nusausinami ir supjaustomi ruoželiais. Viskas gerai išmaišoma ir dedama į stačiakampę, riebalais pateptą ir džiūvėsėliais išbarstytą skardą.

Ji gali būti išklota vafliu, ant kurio ir išdedama tešla. Dedama piršto storumo sluoksniu, gerai išlyginama ir kepama 35-40 min. įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušintas mozūras puošiamas miltiniu cukrumi arba glajumi (žiūr. receptą "Plikyta boba").

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668