250 g sviesto,
8 šaukštai cukraus,
3 tryniai,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis sodos (kepimo miltelių),
1 šaukštas grietinės,
miltų (iki kočiojamos tešlos kietumo),
2 stiklinės tirštos uogienės ar košės.
GAMINIMAS:
Tryniai ir kiaušinis ištrinami su cukrumi, kepimo milteliai ar soda sumaišomi su grietine. Sviestas ištirpinamas, pravėsinamas, įsijojami miltai ir viskas išminkoma. Tešla padalijama į dvi dalis.
Viena dalis iškočiojama ir išklojama ant skardos. Ant šio tešlos lakšto užtemama uogienės arba košės. Kita tešlos dalis atšaldoma ir sutarkuojama rupia tarka ant uogienės sluoksnio. Sausas mozūras kepamas vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-50 min.