4-5 stiklinės gerų kvietinių miltų,
2/3 stiklinės pieno,
60 g mielių,
14 kiaušinių (paprastai imami tik tryniai),
0,5 stiklinės lydyto sviesto,
1 stiklinė cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
džiūvėsėlių.
Sirupui:
1 stiklinėje vandens ištirpinami 2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai romo,
1 citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Pienas pašildomas iki reikiamos temperatūros (+35 laipsnių). Jame išmaišoma 1 stiklinė miltų bei nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės. Tešla apsijojama miltais ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Tada pasūdoma ir labai gerai išplakama.
Po to sudedama iki baltumo su likusiu cukrumi išsukti tryniai ir įsijojami likę miltai. Gerai išplakus, supilamas lydytas, tačiau nekarštas sviestas, ir dar kartą pakildinama. Po to tešla dar plakama apie pusę valandos ir pilama į formą (ji turi būti ištepta riebalais ir išbarstyta džiūvėsėliais).
Tešlos į formą pilama 1/3 jos tūrio. Pastačius į šiltą vietą bei pridengus drobele, dar kartą kildinama. Kai tešla užpildo 3/4 formos tūrio, dedama į įkaitusią orkaitę. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iškepusi boba atvėsinama ir tik po to išimama iš formos. Vartant nuo vieno šono ant kito, kepinys palaistomas sirupu.