300 g vištos kepenėlių,
2 rūgštokų aromatingų obuolių,
2 šaukštelių bruknių uogienės,
100 ml desertinio vyno,
3 šaukštelių rudojo cukranendrių cukraus,
1 šaukštelio vyno acto,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nulupkite ir supjaustykite obuolius skiltelėmis. Įpilkite į keptuvę 100 g vandens, 1 šaukštelį cukraus ir suberkite obuolius. Patroškinkite 5-6 minutes. Sutrinkite grūstuvėje stambią druską ir pipirus.
Apvoliokite šiame mišinyje kepenėles ir dėkite troškinti kartu su obuoliais. Į kitą keptuvę supilkite vyną, actą, suberkite likusį cukrų, įdėkite bruknių uogienės ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į lėkštę dėkite kepenėles su obuoliais, apliekite padažu. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Vietoj deserto patiekite šaltų vynuogių ir Stiltono sūrio su portveinu.