1 kg miltų,
15 kiaušinių trynių,
300 g cukraus,
1,5 stiklinės pieno,
1 stiklinė lydyto sviesto,
70 g mielių,
0,5 vanilės lazdelės,
20 vnt. migdolų,
1 stiklinė razinų,
džiūvėsėlių,
balto ar spalvoto glajaus puošimui.
GAMINIMAS:
Į pašildytą pieną įsijojama dalis recepte nurodytų miltų. Jų dedama tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudedamos mielės, ištrintos su 1 šaukštu cukraus. Tešla gerai išmaišoma, jos paviršius apsijojamas miltais, kad nedžiūtų.
Apdengus švaria drobele, padedama šiltoje vietoje ir kildinama. Kiaušinių tryniai ištrinami su 250 g cukraus. Grūstuvėlyje su cukrumi sugrūdama vanilės lazdelė. Migdolai nuplikomi ir sugrūdami ar smulkiai sukapojami. Tešlai pakilus, įsijojami likę miltai, sudedami ištrinti tryniai ir gerai išminkoma.
Beminkant po truputį supilamas lydytas sviestas, o baigiant minkyti, sudedami prieskoniai ir gerai nuplautos bei miltuose apvoliotos razinos. Tešla minkoma, kol nebelimpa prie rankų. Paliekama šiltoje vietoje, kad dar kartą pakiltų. Pakilusi tešla, dar kartą paminkius, sudedama į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais išbarstytą aukštą formą.
Tešlos dedama tiek, kad ji užimtų ne daugiau, kaip 1/3 formos tūrio. Pakilusi kepama įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iš formos išimama tik atvėsusi boba. Puošiama baltu ar spalvotu glajumi (žiūrėti receptuose). Norint gauti spalvotą, baltas glajus dažomas vyšnių, aronijų, burokėlių ar morkų sultimis, kakava, šokoladu.