2 stiklinės pieno,
5-6 stiklinės miltų,
100 g mielių,
14 kiaušinių trynių,
stiklinė cukraus,
1 stiklinė lydyto sviesto,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
smulkintos vanilės lazdelės arba vanilo,
1 stiklinė razinų,
džiūvėsėlių glajaus arba miltinio cukraus puošimui.
Citrininiam glajui:
200 g miltinio cukraus,
1 tarkuota citrinos žievelė,
1,5 šaukšto citrinos sulčių,
2 kiaušinių baltymai.
Kavos glajui:
0,5 stiklinės miltinio cukraus,
1/4 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
3/4 šaukšto stiprios kavos,
1 kiaušinio baltymas.
Baltojo vyno glajui:
100 g miltinio cukraus,
0,5 šaukšto baltojo vyno,
1 l kiaušinio baltymas.
Šokoladiniam glajui:
130 g miltinio cukraus,
0,5 šaukšto baltymų,
1 šaukštas tarkuoto šokolado,
0,5 citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Miltai persijojami. 2 stiklinės miltų užplikomos 2 stiklinėmis virinto pieno. Gerai išplakama. Į ataušintą masę sudedamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės. Dar kartą gerai išplakus, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Tada sudedami iki baltumo su cukrumi ištrinti tryniai, įsijojamos 3 stiklinės miltų, druska, supilamas lydytas ir pravėsintas sviestas. Viskas gerai išplakama. Jei tešla per skysta, įsijojama dar viena stiklinė miltų. Viskas gerai išplakama ir pastatoma šiltai, kad dar kartą pakiltų.
Po to vėl plakama, sudedama vanilė, gerai nuplautos ir nusausintos bei miltuose pavoliotos razinos. Tešla supilama į aukštą riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą formą. Į ją tešlos pilama ne daugiau kaip 1/3 viso formos tūrio, kad iškilusi bei kepdama neišbėgtų. Forma su tešla pastatoma šiltai, kad pakiltų. Tada kepama vidutinio karštumo orkaitėje 1-1,20 val.
Išimta iš iš orkaitės boba atvėsinama ir išimama iš formos. Puošiama glajumi arba miltiniu cukrumi. Citrinos glajus: citrinos žievelė sugrūdama, ištrinama su cukrumi ir citrinos sultimis, baltymais. Sukama emaliuotame indelyje, kol sutirštėja ir pabąla.
Kavos glajus: visos recepte nurodytos medžiagos sudedamos į emaliuotą indelį. Mediniu šaukštu sukama į vieną pusę, kol sutirštėja.
Baltojo vyno glajus: recepte nurodytos medžiagos trinamos emaliuotame inde, iki sutirštėja. Šokoladinis glajus: recepte nurodytos medžiagos sukamos emaliuotame inde mediniu šaukštu, kol sutirštėja.