Kruopiniai vėdarai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kruopiniai vėdarai


INGREDIENTAI:

2 stiklinės miežinių kruopų,
2 stiklinės sultinio ar pieno,
kiaulės storųjų žarnų,
200 g žarnų taukų,
200 g virtos širdies,
inkstų ar kitos mėsos,
1 svogūnas,
maltų pipirų,
druskos,
150 g lašinių padažui.


GAMINIMAS:

Miežinės kruopos užplikomos karštu sultiniu, pienu ar vandeniu ir pastatomos į orkaitę, kad išbrinktų. Tada pridedama spirgintų kartu su pjaustytais svogūnais žarnų taukų, virtų, kapotų ir riebaluose apkepintų mėsos gabaliukų, druskos, pipirų.

Viskas gerai išmaišoma ir sukemšama į išvalytas kiaulės žarnas. Jos pripildomos nekietai ir, užrišus galus, sudedamos į taukais išteptą skardą. Vėdarai kepami vidutinio karštumo orkaitėje 1-1,5 val., kol paviršius gražiai parusvėja. Vienai pusei apkepus, apverčiama. Patiekiant į stalą, vėdarai supjaustomi gabalėliais ir užpilami spirgintais lašinukais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668