2 stiklinės miežinių kruopų,
2 stiklinės sultinio ar pieno,
kiaulės storųjų žarnų,
200 g žarnų taukų,
200 g virtos širdies,
inkstų ar kitos mėsos,
1 svogūnas,
maltų pipirų,
druskos,
150 g lašinių padažui.
GAMINIMAS:
Miežinės kruopos užplikomos karštu sultiniu, pienu ar vandeniu ir pastatomos į orkaitę, kad išbrinktų. Tada pridedama spirgintų kartu su pjaustytais svogūnais žarnų taukų, virtų, kapotų ir riebaluose apkepintų mėsos gabaliukų, druskos, pipirų.
Viskas gerai išmaišoma ir sukemšama į išvalytas kiaulės žarnas. Jos pripildomos nekietai ir, užrišus galus, sudedamos į taukais išteptą skardą. Vėdarai kepami vidutinio karštumo orkaitėje 1-1,5 val., kol paviršius gražiai parusvėja. Vienai pusei apkepus, apverčiama. Patiekiant į stalą, vėdarai supjaustomi gabalėliais ir užpilami spirgintais lašinukais.