12-15 didelių bulvių,
1 kg rūkytos kiaulės galvos,
2 kiaušiniai,
150 g sviesto,
stiklinė pieno,
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
morka,
svogūnas,
lauro lapelių,
druskos,
150 g lašinių,
1 svogūnas padažui.
GAMINIMAS:
Bulvės sutarkuojamos ir užplikomos karštu pienu. Įdedama pusė recepte nurodyto sviesto kiekio, kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiaulės galva sukapojama į 3-4 dalis, užpilama vandeniu ir mirkoma 3-4 val. Išmirkę gabalai nuplaunami ir sudedami į puodą su daržovėmis, lauro lapeliais.
Verdama užpylus karštu vandeniu, kol mėsa lengvai nusiima nuo kaulų. Tada mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais. Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą sluoksniuojami bulvių tarkiai ir mėsos gabalai. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių. Taip susluoksniuotas plokštainis dedamas į įkaitintą orkaitę.
Kepama 40-45 min. Kai kepant ant jo užsideda tvirta gelsva plėvelė, kad nedžiūtų, ji apšlakstoma tirpintu sviestu. Į stalą bulvių plokštainis patiekiamas supjaustytas stačiakampiais gabalėliais su riebiu spirgintų lašinukų ir svogūnų padažu.