Lašinukų prismaigstytas veršienos kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lašinukų prismaigstytas veršienos kepsnys


INGREDIENTAI:

1 veršio šlaunelė,
100-150 g šviežių ar rūkytų lašinių,
1 morka,
1 petražolė,
1 salieras,
maltų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuplauta ir nusausinta veršio šlaunelė įtrinama druska, maltais pipirais. Subadžius aštriu kuoleliu ar siauru peiliu įžambiai skaidulų link raumens, prismaigstoma lašinukų ( pjaustoma maždaug 4 cm ilgio juostelėmis). Jų stengiamasi prismaigstyti visame kepsnyje vienodai.

Taip paruošta mėsa dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama įkaitintoje orkaitėje. Kai gražiai apkepa, į skardą įpilama 1 stiklinė karšto vandens, pridedama supjaustytų prieskoninių daržovių. Kas 10-15 min. kepsnys palaistomas susidariusiu sultiniu. Kepama 1-1,5 val. Jei, įbedus šakutę, pasirodo šviesios sultys-mėsa iškepusi.

Iškepusi mėsa pjaustoma 1 cm storio griežinėliais skersai raumens ir sudedama į pašildytą pusdubenį. Patiekiama kartu su keptomis bulvėmis, karštais žaliaisiais žirneliais, troškintomis morkomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668