1 kg virtų žaliuokių.
Kopūstų troškiniui:
2 kg kopūstų,
2-3 morkos,
3-4 svogūnai,
1/2 l pomidorų tyrės,
1 stiklinė aliejaus,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Šiaudeliais supjaustytus svogūnus pakepinkite su aliejumi. Tuomet juos sumaišykite su juostelėmis pjaustytais kopūstais ir stambia trintuve sutarkuotomis morkomis bei troškinkite, įpylę truputį vandens ir likusio aliejaus, kol daržovės suminkštės.
Pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Paruoštas žaliuokes sumaišykite su kopūstų troškiniu, sukrėskite į stiklainius ir kaitinkite du kartus verdančiame vandenyje: pirmą dieną-60 min., o po 48 val.-35 min. Iškaitinę sandariai uždarykite.