2 stiklinės kvietinių miltų,
20 g mielių,
2 kiaušiniai,
2-3 stiklinės pieno,
arbatinis šaukštelis cukraus,
druskos,
riebalų kepimui.
GAMINIMAS:
Trečdalis recepte nurodytų miltų užplikoma stikline verdančio pieno, išmaišoma, viršus apsijojamas miltais ir paliekama pusvalandžiui, kad pasaltų. Mielės išleidžiamos su cukrumi, tryniai ištrinami su druska ir sudedami į plikytą tešlą.
Supilamas likęs šiltas pienas ir gaunama grietinės tirštumo tešla. Uždengus drobele, paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišomi iki standžių putų išplakti baltymai, suberiami likusieji miltai. Blynai kepami gerai įkaitintuose riebaluose. Valgoma su grietine, cukrumi ar uogiene.