Kalėdų riestainis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdų riestainis


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

0,5-0,8 kg miltų,
1 stiklinė pieno,
250 g sviesto,
3-4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
20-30 g šviežių mielių,
3 šaukštai slyvų,
obuolių ar kitų vaisių marmelado,
druskos,
citrinos arba apelsinų žievelių.

GAMINIMAS:

Prieš minkant tešlą, miltai 2-3 val. palaikomi kambario temperatūroje, kad pašiltų. Mielės ištrinamos su 1 šaukštu cukraus ir praskiedžiamos puse stiklinės pašildyto iki 35-40 laipsnių pieno. Dubenėlyje išsijotuose miltuose padaroma duobutė. Į ją supilamos nedideliame cukraus ir pieno kiekyje išleistos mielės, kurios apibarstomos miltais. Uždengtas švaria drobele dubenėlis pastatomas šiltai, kad pakiltų mielės.

Jos kildinamos 20-25 min. Į pakilusias mieles įmaišomas likęs pašildytas pienas, 100 g lydyto ir atvėsinto sviesto, pusė recepte nurodyto cukraus, ištrinto su dviem kiaušiniais, suberiamos tarkuotos citrinos žievelės, žiupsnelis druskos. Viskas gerai išmaišoma. Tešla minkoma ilgai, kol nebelimpa prie dubenėlio sienelių ir rankų, pasidaro blizganti, lygi. Tada aptepama sviestu (kad nedžiūtų) ir vėl kildinama.

Atskirai dubenėlyje iki purios masės išsukamas kiaušinis, likęs cukrus bei sviestas. Jie įmaišomi į pakilusią tešlą. Dar kartą gerai išminkoma ir, pridengus drobele, vėl kildinama. Pakilusi tešla iškočiojama maždaug 1 cm storio lakštu, ant kurio užtepama pašildyto slyvų, obuolių ar kitų vaisių marmelado. Lakštas atsargiai suvyniojamas, kad neišbėgtų marmeladas, susukamas žiedu, gražiai suduriant galus.

Kalėdų riestainis aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas cukrumi ir kepamas riebalais išteptoje bei džiūvėsėliais išbarstytoje keksinėje formoje. Riestę galima kepti ir bet kokioje apvalioje formoje ar puode, kurio viduryje, kad išliktų graži riestės forma, įstatomas metalinis apvalus iš išorės riebalais išteptas ir džiūvėsėliais apibarstytas indelis (tinka puodukas be ąselės). Riestainis kepamas vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iš formos išimamas atvėsęs.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668