1,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
0,5 kg cukraus,
0,5 kg medaus (gali būti dirbtinis),
3-4 kiaušiniai,
prieskonių mišinio (kaip ir smulkiems meduoliams-žr. receptus),
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (sodos).
GAMINIMAS:
Medus ištirpinamas ir į jį sudedami grūsti prieskoniai. Emaliuotame inde kiaušiniai ištrinami su cukrumi iki purios masės. Gauta masė sumaišoma su atvėsintu medumi su prieskoniais.
Čia sudedami ir sijoti bei sumaišyti su soda miltai. Tešla gerai išminkoma ir iškočiojama 1 cm storio lakštu. Iš jos formuojami įvairaus dydžio ir formų meduoliai. Jie kepami vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepę atvėsinami, glajuojami, puošiami.
Meduoliai labai ilgai gali laikytis vėsioje patalpoje, todėl juos galima kepti likus savaitei iki švenčių ar net ankščiau. Jais galima puošti eglutę. Iš tos pačios tešlos galima suformuoti meduolinius grybukus.