Kepta višta receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta višta


INGREDIENTAI:

1 višta,
20 g sviesto arba 1 šaukštas grietinės,
1-1,5 stiklinės sultinio arba vandens,
1 morka,
2-3 kvepiantieji pipirai,
druskos.


GAMINIMAS:

Išdaryta višta iš vidaus ir viršaus įtrinama druska, jei neriebi, aptepama sviestu arba grietine. Kojos ir sparnai suglaudžiami ir surišami siūlu. Kai višta apkepa ir apsitraukia gruzdžia plėvele, į skardą įpilama sultinio arba vandens.

Kas 10-15 min. vištos paviršius aplaistomas šiuo skysčiu. Kad nesudegtų, aprausvėjęs kepinys pridengiamas sviestu suteptu pergamentiniu popieriumi. Jei skystis skardoje išgaruoja, papildoma, tik būtinai karštu. Kepant į šį padažą pridedama morkos griežinėlių, kvepiančiųjų pipirų.

Višta kepa įkaitintoje orkaitėje, iš pradžių 180 laipsnių temperatūroje, o po 10-15 min. sumažinama iki 150 laipsnių. Kepama 1-1,5 val. (priklausomai nuo vištos dydžio ir amžiaus). Iškepusi višta supjaustoma gabalėliais, o patiekiant į stalą, apipilama padažu, kuriuo buvo laistoma kepant.

Iš garnyrų tinkamiausios prie keptos vištos yra troškintos morkos, keptos bulvės. Šalta višta valgoma su įvairiomis salotomis, bruknių uogiene. Vištą galima kepti ir įdarytą. Įdaroma obuoliais, džiovintomis slyvomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668