250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
0,5 l pieno (2,5 proc. riebumo),
8 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
40 g želatinos,
stiklinė šviežių aviečių.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite drungnu vandeniu, kad išbrinktų. Pieną ir grietinėlę supilkite į nedidelį puodą (100 ml pieno pasilikite), suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies.
Nukoškite išbrinkusius želatinos grūdelius, suberkite į likusį pieną ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps. Ištirpusią želatiną sumaišykite su pienu ir grietinėle. Gautą masę supilkite į nedidelius keraminius arba stiklinius indelius.
Mažiausiai 2 val. laikykite šaldytuve, kad sustingtų. Paruoškite aviečių padažą. Virtuviniu kombainu sutrinkite avietes, įberkite šaukštą cukraus. Išėmus panakotos indelius iš šaldytuvo, akimirkai pamerkite į karštą vandenį ir išverskite ant lėkštelės. Ant viršaus pilkite aviečių padažo, papuoškite mėtų lapeliais.