400 g avinžirnių,
2 nedideli svogūnai,
3 česnako skiltelės,
2 morkos,
2 bulvės,
saldžioji paprika,
ketvirtadalis nedidelio kopūsto,
100 g jautienos,
šaukštas aliejaus,
kubelis jautienos sultinio,
šaukštelis kmynų,
maltų kalendrų,
ryšulėlis petražolių.
GAMINIMAS:
Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palaikykite per naktį, kad išbrinktų. Tada 35 min. virkite tame pačiame vandenyje. Baigdami virti pasūdykite. Paruoškite jautienos sultinį. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus ir česnakus.
Supjaustykite daržoves: morkas, papriką, kopūstus ir bulves. Jautieną supjaustykite kubeliais. Į puodą įpilkite aliejaus, sudėkite jautienos gabalėlius ir viską šiek tiek pakepinkite. Tada dar suberkite svogūnus, česnakus ir prieskonius.
Į puodą supilkite paruoštą jautienos sultinį, užvirinkite, sudėkite daržoves. Uždenkite puodą ir virkite apie 10 minučių. Tada suberkite virtus avinžirnius ir dar 5 minutes viską pavirkite.
Sriubą išpilstykite į lėkštes ir apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Tiekite su jogurtine grietine.