350 g basmati ryžių,
įvairių spalvų saldžiųjų paprikų,
žirnių,
2 svogūnų,
česnako skiltelių,
2 šaukštų tarkuoto kokoso riešuto,
cinamono miltelių,
kardamono sėklų,
gvazdikėlių,
anyžių,
šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
ryšelio šviežių kalendrų,
gabalėlio imbiero šaknies,
druskos,
lydyto sviesto ghi.
GAMINIMAS:
Pirmiausia pasigaminkite sviesto ghi. Kilogramą nesūdyto sviesto sudėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai į paviršių iškils baltos putos, liepsną visiškai sumažinkite. Sviestą dar kurį laiką kaitinkite vis nugriebdami susidariusią putelę.
Žiūrėkite, kad sviestas neprisviltų. Jei kaitinsite ghi ant pernelyg stiprios ugnies arba per ilgai, jis patamsės ir ims skleisti aitrų kvapą. Kilogramą sviesto teks kaitinti apie valandą, iš šio kiekio pagaminsite apie 800 g ghi, kuris turėtų būti skaidrus, aukso spalvos.
Atsargiai, kad tirščiai liktų ant dugno, supilkite ghi į stiklinį indą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tinkamai paruoštas ir sandariame inde laikomas ghi išliks šviežias daug mėnesių. Jame galima kepti, dėti į troškinius, sriubas.
Išvirkite ryžius. Paruoškite prieskonių mišinį: grūstuvėje sutrinkite pusę svogūno, česnaką, kokoso riešuto drožles, tarkuotą imbierą ir kapotą kalendrą. Trinkite, kol masė pasidarys vientisa. Susmulkinkite likusius svogūnus ir pakepinkite svieste ghi.
Suberkite gvazdikėlius, kardamono sėklas, įberkite cinamono. Kai svogūnai taps perregimi, suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir žirnelius, apipurkškite daržoves vandeniu, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Kad paspartintumėte procesą, galite keletą kartų užpurkšti vandens. Tik nepadauginkite. Sumaišykite troškintas daržoves su ryžiais, įdėkite paruoštą padažą, pasūdytikte ir dar truputį pakaitinkite. Tiekite kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar paukštienos kepsnio.