1/2kg varškės,
200 g moliūgo,
400 g obuolių,
3 kiaušiniai,
2—3 šaukštai cukraus,
50—100 g sviesto,
1—2 stiklinės miltų,
kalendros,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar pasukama. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Rūgštesni obuoliai nulupami ir supjaustomi nedideliais gabaliukais.
Į varškės masę sudedami moliūgai, obuoliai, lengvai maišant, plakti baltymai ir miltai. Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais. Į paruoštą skardą 3—4 cm sluoksniu sukrečiama masė, ant jos uždedama sviesto ir apie 30 min kepama orkaitėje. Iškepęs apkepas supjaustomas ir patiekiamas su grietine, uogiene ar kisieliumi.