Tortas "Pamario Juzė" (Žemaitija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Pamario Juzė" (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

20 kiaušinių,
600 g cukraus,
100 g bulvių krakmolo,
100 g miltų,
pakelis vanilinio cukraus,
apelsino žievelės,
0,5 l spanguolių ar bruknių uogienės.

K r e m u i:
0,5 kg sviesto,
0,5 kg miltinio cukraus,
2 tryniai,
truputis vanilino,
1-2 šaukštai kakavos miltelių.

GAMINIMAS:

Trynius ištrinkite su cukrumi iki purumo, įberkite vanilinį cukrų ir nutarkuotos apelsino žievelės. Atšaldytus baltymus gerai išplakite, suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu, ir supilkite į trynius.

Tešlą išmaišykite ir supilkite į sviestiniu popieriumi išklotą bei riebalais pateptą skardą. Kepkite 30-40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Biskvitą ataušinkite ir išpjaukite 36 cm ilgio bei 25 cm pločio formos gabalą.

Jį perpjaukite horizontaliai, pertepkite uogiene, suvožkite, viršų aptepkite šviesiu kremu. Iš likusio biskvito formuokite klumpę, ją aptepkite kakavos kremu ir uždėkite ant paruošto pagrindo.

"Juzei" imkite truputį miltų, cukraus, vandens ir užminkykite tešlą kaip makaronams. Iš jos formuokite žmogaus figūrą bei kitus priedus: žirkles, skrybėlę. Virkite kreme (6 šaukštai cukraus, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai vandens, 1-2 šaukštai kakavos miltelių). Ataušintą "Juzę" papuoškite pagal savo nuožiūrą ir įstatykite į klumpę.

K r e m o g a m i n i m a s. Sviestą išsukite su miltiniu cukrumi iki purumo, sudėkite trynius, vaniliną ir dar pasukite. Kakavos kremui paruošti į išsuktą kremą reikia pridėti kakavos (į išsuktą kremą berkite 1-2 šaukštus kakavos miltelių ir maišant virkite ant silpnos ugnies 5-10 min. Nukelkite indą, masę sukite, kol atauš, po to sukant sudėkite dalimis į šviesų kremą).

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668