700 g jautienos kumpio,
2 stiklinės virtų pupelių,
4-5 marinuoti agurkai,
2 svogūnai,
3-4 šaukštai švelnaus pomidorų padažo,
druskos,
pipirų,
laurų lapas,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai grietinės (nebūtinai),
aliejaus.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus svogūnus, miltus ir, kai jie apkeps, supilkite pomidorų padažą. Tada viską sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų mėsą, ir troškinkite, kol mėsa suminkštės.
Tuomet sudėkite virtas pupeles, supjaustytus agurkus, pavirkite 5 min., nukelkite nuo ugnies ir apie pusvalandį palaikykite uždengtame inde. Patiekite su bulvių koše.