1 kg trapių sausainių,
200 g sviesto,
200 g slyvų,
200 g lazdynų riešutų,
stiklinė rūgščios uogienės (bruknių, spanguolių),
0,5 l pieno,
4 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus, vanilino,
2 šaukštai kvietinių miltų.
GAMINIMAS:
Sausainius stambiai sumalkite ir pusę stiklinės palikite apvoliojimui. Į sumaltus sausainius sudėkite uogienę, išminkykite ir darykite nedidelius riešutėlius. Juois apvoliokite sumaltuose sausainiuose ir, sudėjus į skardą, apdžiovinkite nekarštoje orkaitėje.
Į tortinę formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir pateptą sviestu, suberkite visus apdžiūvusius šaltus riešutėlius ir užpilkite paruoštu kremu. Torto paviršių išlyginkite ir puoškite tuo pačiu kremu, išmirkytomis, be kauliukų, slyvomis, riešutais.
K r e m o g a m i n i m a s. Pieną užvirinkite. Trynius išsukite su cukrumi bei miltais iki purumo ir palengva supilkite į pieną. Sukant užvirinkite. Masę ataušinkite ir sukant dėkite po šaukštą į išsuktą sviestą. Įberkite vanilino. Kitos šeimininkės dar prideda cukrinukų.