15 kiaušinių trynių,
250 g cukraus,
200 g sviesto,
2 stiklinės pieno,
5 stiklinės miltų,
pakelis šafrano,
40-50 g mielių,
druskos.
GAMINIMAS:
Pusę miltų užmaišykite su pienu bei iškildytomis mielėmis ir pastatykite, kad pakiltų. Tada sudėkite išsuktus su cukrumi trynius, likusius miltus, ištirpintą sviestą, pakelį šafrano ir viską labai gerai rankomis išplakite.
Vėl pastatykite, kad tešla pakiltų. Taip plakite dar 2 kartus. Po to tešlą pilkite į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą formą (pilkite 1/3 formos tūrio) ir palaikykite, kad pakiltų iki formos viršaus.
Kepkite 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepusią bobą ataušinkite, išimkite iš formos, aptepkite iš kiaušinio baltymo ir cukraus padarytu liukru.