Pakepintas sūris receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pakepintas sūris


INGREDIENTAI:

400g lietuviško sūrio,
100 g sviesto.


GAMINIMAS:

Šviežias, gerai suspaustas sūdytas sūris supjaustomas 1cm storio riekutėmis, sudedamas į emaliuotą dubenėlį, uždedamas sviestas (gabaliukai) ir keletą minučių kepama krosnyje ar orkaitėje. Apkepęs (suminkštėjęs) sūris valgomas pusryčiams.

Pastabos:
Ankščiau biržiečių mėgstamas šventinis patiekalas. Būdavo duodamas prie balintos kavos arba balinto miežinio alaus. Rokiškietės kietą sūrį, kuris pjaustant trupa gabalais, dėdavo į karštą orkaitę, kad suminkštėtų. Tada pjaustydavo plonomis riekelėmis ir vaišindavo svečius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668