Morkų saldainiai (Žemaitija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų saldainiai (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

1 kg cukrinių morkų,
1 kg cukraus,
truputis vanilino,
apelsino žievelės,
2 citrinos,
300 g sviesto.

GAMINIMAS:

Nuskustas morkas smulkiai sutarkuokite, išspauskite sultis, įberkite cukrų ir, supilkite į emaliuotą puodą. Virkite maišant ant silpnos ugnies. Kai masė pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies, įberkite vaniliną, tarkuotą apelsino žievelę ir sukite, kol gerokai atauš.

Į tą masę sukant dėkite po šaukštą sviesto. Baigiant sudėkite visą sviestą, išspauskite dviejų citrinų sultis. Po to ją supilkite į sviestu išteptą skardą ir apdžiovinkite kambario temperatūroje. Supjaustykite norimos formos gabaliukais, apiberkite miltiniu cukrumi (nebūtina).

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668