Slėgtos kriaušės (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Slėgtos kriaušės (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg cukraus,
2 kg kriaušių,
1,5 stiklinės vandens,
pakelis vanilinio cukraus,
1,5 stiklinės miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Kriaušes nuplaukite, sausai nušluostykite ir sudėkite į dubenį. Emaliuotame puode iš vandens bei cukraus maišant lėtai virkite cukraus sirupą. Susidariusias putas nugraibykite. Kai sirupas pasidarys tąsus, rusvos spalvos, užpilkite ant kriaušių. Kriaušėms ataušus, sirupą nupilkite, vėl užvirinkite ir užpilkite ant kriaušių.

Taip kartokite 4-5 kartus, kol kriaušės prisigers cukraus. Paskutinį kartą sirupą užvirinkite kartu su kriaušėmis. Po to kriaušes išgriebkite, nuvarvinkite, paslėkite tarp lentelių ir apdžiovinkite kambario temperatūroje arba nekarštoje orkaitėje. Dėkite į krepšį ant sviestinio popieriaus ir apibarstykite miltiniu bei vaniliniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668