600 g kalakutienos,
2 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
60 g sviesto,
džiūvėsėlių,
prieskonių,
druskos,
40 g riebalų kepimui.
GAMINIMAS:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10-15 min palaikomi šiltoje orkaitėje.
Patiekiant maltiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, apipilami sviestu (20 g) ir apdedami keptomis bulvėmis bei troškintomis daržovėmis (morkomis, žaliaisiais žirneliais). Vietoj bulvių galima duoti birią ryžių košę, vaisių (slyvų, kriaušių, obuolių) salotas.