Morkų kisielius (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų kisielius (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg morkų,
cukraus pagal skonį,
citrinos rūgšties,
truputis vanilino,
pagal reikalą krakmolo (kokio tirštumo norima).


GAMINIMAS:

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir, užpylus vandeniu, išvirkite. Paskui jas smulkiai sutarkuokite, sudėkite į tą patį vandenį, kuriame virė, įberkite cukraus, citrinos rūgšties, vanilino ir pavirinkite kelias minutes.

Po to supilkite krakmolą, praskiestą vandenyje, ir maišant užvirinkite. Prie morkų kisieliaus galima duoti grietinėlės, pieno arba uždėti rūgštokos uogienės (bruknių, spanguolių ir kt.). Kisielius- savito skonio, maistingas. Patartina duoti vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668