Aukštaitiška virta įdaryta višta receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aukštaitiška virta įdaryta višta


INGREDIENTAI:

1 kg vištienos,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
1 stiklinė riešutų arba baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").

Įdarui:
vištos kepenėlės,
skilvis,
širdis,
sparneliai ir truputis išimtos iš vidaus mėsos,
1 kiaušinis,
1—2 riekutės pyrago,
20 g sviesto,
truputis grietinėlės,
prieskonių (muskato riešuto, maltų pipirų, cinamono),
svogūnų,
džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

Išdarinėtai ir išplautai vištai pro pjūvį nugaroje išimami kaulai (kojų ir sparnelių kaulai paliekami). Į vidų prikemšama paruošto įdaro, užsiuvama, dedama, į puodą, užpilama karštu vandeniu, kad pusiau apsemtų, ir verdama su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Baigiant virti, pasūdoma.
Vištos liekanos ir įdarui skirta mėsa ištroškinama mažame vandens kiekyje su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnu), kartu su jomis sumalama, sudedamas išmirkytas ir nuspaustas pyragas, malti prieskoniai, kiaušinis, supjaustytas ir svieste pakepintas svogūnas, pasūdoma ir viskas gerai išsukama, kad masė būtų puri. Jei įdaras tirštokas, atskiedžiama grietinėle ar sultiniu. Išvirusi višta patiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį, pašlakstyta sviestu ir pabarstyta džiūvėsėliais ar susmulkintais petražolių lapeliais. Atskirai duodamos troškintos morkos ar karšta moliūgų košė ir riešutų arba baltasis padažas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668