20 g morkų,
50 g kopūsto,
50 g bulvių,
10 g žaliųjų žirnelių,
150 ml pieno,
350 g vandens,
5 g sviesto,
5 g druskos.
GAMINIMAS:
Morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais arba smulkiais kubeliais, sudėkite į puodą su išlydytu sviestu ir uždengę dangčiu troškinkite ant mažos ugnies.
Po 8-10 min. įdėkite pjaustyto kopūsto, žirnelių (šviežių, šaldytų arba konservuotų), nuluptų ir supjaustytų kaip morkos bulvių.
Visa tai užpilkite karštu vandeniu, pasūdykite ir virkite uždengtame inde. Kai daržovės suminkštės, supilkite pašildytą pieną ir virkite sriubą dar 2-3 min. Į lėkštę su sriuba galima įdėti kvietinės duonos džiūvėsėlių.