žalios alyvuogės-370 g (grynas alyvuogių svoris-180 g),
1 česnako skiltelės,
2 arb. šaukštelių raudonėlių,
0,5 citrinos,
0,5 čili pipiro,
alyvuogių aliejaus,
200 g tepamo varškės sūrio,
200 g puskiečio sūrio,
graikinių riešutų,
aitriosios paprikos miltelių,
truputis žolelių mišinio.
GAMINIMAS:
Puskietį sūrį sutinkite per smulkią trintuvę. Į sutrintą sūrį sudėkite varškės sūrelį. Viską gerai išmaišykite rankomis ir formuokite nedidukus rutuliukus. Kiekvieną iš jų apvoliokite norimame mišinyje: smulkiai sutrintuose graikiniuose riešutuose, čili milteliuose, žolelių mišinyje. Uždenkite ir 20 min. dėkite į šaldytuvą.
Alyvuoges užkandėlei reikės pasigaminti daugiau nei 1 dieną prieš valgymą. Nupilkite skystį nuo alyvuogių. Supilkite alyvuoges į dubenį. Smulkiai sukapokite česnaką ir čili pipirą. Išspauskite citrinos sultis, šiek tiek citrinos žievelės smulkiai supjaustykite. Viską berkite į dubenį su alyvuogėmis, pagardinkite raudonėliu ir gerai išmaišykite rankomis.
Sudėkite alyvuoges atgal į stiklainiuką, kuriame buvo prieš tai, ir iki viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi. Pastatykite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Šį užkandį patiekite tiesiog pervėrus alyvuogę ir sūrio rutuliuką smeigtuku-bus patogu imti rankomis ir gardžiuotis. Arba su balta šviežia duona, tada sūrio rutuliuką tepkite ant duonos ir valgykite, į likusį nuo alyvuogių aliejų labai gardu pamirkyti duonelę.