1 viščiuko,
2 puokščių "bouquet garni",
50 g sviesto,
40 česnako skiltelių,
100 ml sauso baltojo vyno,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų įvairių šviežių pasmulkintų prieskoninių žolelių arba 2 šaukštų džiovintų Provanso žolelių mišinio,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių. Visą viščiuko paviršių ištepkite minkštu sviestu, druska ir pipirais. Vieną puokštę "bouquet garni" įdėkite į viščiuko vidų. Dėkite viščiuką į skardą, berkite nenuluptas česnako skilteles ir įdėkite likusią puokštelę "bouquet garni".
Kepkite 1,5 valandos. Kartas nuo karto apliekite viščiuką išsiskyrusiomis sultimis ir riebalais. Iškepusį viščiuką su puse česnako skiltelių išimkite iš skardos ir susukite į foliją-padėkite kur nors šiltai.
Skardą su likusiu turiniu dėkite ant ugnies, įpilkite apie 100 ml vandens ir vyno. Maišydami kaitinkite 5 minutes, sutrinkite česnako skilteles. Perkoškite padažą, įpilkite aliejaus ir suberkite prieskonines žoleles. Viščiuką supjaustykite ir patiekite su padažu.