viščiukas,
pakelis druskos,
200 g 35 proc. riebumo grietinėlės,
10-12 mažų bulvių,
5 šaukštai aliejaus,
2-3 skiltelės česnako,
2 saujos išmirkytų džiovintų slyvų,
žiupsnelis druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į kepimo indą suberkite druską. Viščiuką nuplaukite ir dėkite nugara ant druskos (nereikia marinuoti, sūdyti, barstyti prieskoniais). Kepkite orkaitėje apie valandą. Bulves nuskuskite, sudėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite.
Suberkite susmulkintas česnako skilteles, įdėkite saują slyvų ir kepkite uždengus, kol bulvės suminkštės. Grietinėlę supilkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais ir kaitinkite ant mažos ugnies.
Likusias slyvas supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas užvirs ir sutirštės. Iškeptą viščiuką patiekite su keptomis bulvėmis ir grietinėlės padažu.