1 dalis medaus,
3 dalys vandens,
serbentų sulčių pagal skonį,
mielių,
vanilino.
GAMINIMAS:
Į emaliuotą puodą supilkite vandenį, sudėkite medų ir maišant užvirinkite. Virkite tol, kol neliks putų (jas reikia nuolat nugraibyti). Puode atvėsinkite, tada įpilkite pagal skonį serbentų sulčių, įdėkite mielių (10 l - 200-300 g), pridenkite marle ar linine skepetaite, pastatykite šiltoje vietoje.
Rauginkite 12-13 dienų, kol išrūgs ir skystis gerai nisistos. Midus turi būti skaidrus, be nuosėdų, todėl rauginamas, pridengus marle arba švaria linine skarute. Vaniliną įberkite rūgstant. Išrūgusį skaidrų skystį supilstykite į butelius ir sandariai uždarykite. Mažiausiai reikia išlaikyti 3 savaites. Kuo ilgiau laikytas midus, tuo geresnis.