Serbentų midus (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Serbentų midus (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 dalis medaus,
3 dalys vandens,
serbentų sulčių pagal skonį,
mielių,
vanilino.


GAMINIMAS:

Į emaliuotą puodą supilkite vandenį, sudėkite medų ir maišant užvirinkite. Virkite tol, kol neliks putų (jas reikia nuolat nugraibyti). Puode atvėsinkite, tada įpilkite pagal skonį serbentų sulčių, įdėkite mielių (10 l - 200-300 g), pridenkite marle ar linine skepetaite, pastatykite šiltoje vietoje.

Rauginkite 12-13 dienų, kol išrūgs ir skystis gerai nisistos. Midus turi būti skaidrus, be nuosėdų, todėl rauginamas, pridengus marle arba švaria linine skarute. Vaniliną įberkite rūgstant. Išrūgusį skaidrų skystį supilstykite į butelius ir sandariai uždarykite. Mažiausiai reikia išlaikyti 3 savaites. Kuo ilgiau laikytas midus, tuo geresnis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668