4 l medaus,
20 l vandens,
50-100 g apynių,
50-100 g mielių,
duonos plūtelė.
GAMINIMAS:
Medų išmaišykite vandenyje ir laikykite šiltoje vietoje 24 val., dažnai pamaišykite. Po to perkoškite. Supilkite į katilą ir virinkite tol, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio. Vėl pripilkite tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos plyta (raudona) ir virinkite tiek, kad liktų pusė skysčio.
Atvėsinkite iki 2-3 laipsnių temperatūros, įdėkite mieles, užteptas ant duonos plutelės ir laikykite kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuodos, midų perkoškite pro marlę, supilkite į ąžuolinę statinaitę ir stipriai užkimškite. Pastatykite šaltoje vietoje, laikykite pusę ir daugiau metų.