Žemaitiškas midus receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiškas midus


INGREDIENTAI:

4 l medaus,
20 l vandens,
50-100 g apynių,
50-100 g mielių,
duonos plūtelė.


GAMINIMAS:

Medų išmaišykite vandenyje ir laikykite šiltoje vietoje 24 val., dažnai pamaišykite. Po to perkoškite. Supilkite į katilą ir virinkite tol, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio. Vėl pripilkite tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos plyta (raudona) ir virinkite tiek, kad liktų pusė skysčio.

Atvėsinkite iki 2-3 laipsnių temperatūros, įdėkite mieles, užteptas ant duonos plutelės ir laikykite kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuodos, midų perkoškite pro marlę, supilkite į ąžuolinę statinaitę ir stipriai užkimškite. Pastatykite šaltoje vietoje, laikykite pusę ir daugiau metų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668