Morkų gira (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų gira (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg džiovintų morkų,
10 l vandens,
2 kg cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g mielių.


GAMINIMAS:

Džiovintas morkas užpilkite karštu virintu vandeniu, palaikykite maždaug porą valandų, kad vanduo būtų tamsios spalvos. Po to perkoškite pro marlę arba tankų sietelį Vandenį, subėrus į jį cukrų, ataušinkite.

Tuomet supilkite iškildytas mieles ir palaikykite šiltoje vietoje apie 4-5 val. Kai gira pradės putoti, suberkite vanilinį cukrų, supilstykite į butelius arba į sandariai uždaromą indą ir pastatykite šaltai. Morkų girą galima gerti sekančią dieną.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668