Džiovintų obuolių gira (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Džiovintų obuolių gira (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg obuolių,
4 l vandens,
100 g mielių,
400 g cukraus,
100 g razinų,
pakelis vanilino.


GAMINIMAS:

Obuolius užpilkite verdančiu vandeniu ir, palaikius 12 val., perkoškite. Subėrus cukrų, skystimą pakaitinkite, sudėkite iškildytas mieles ir pastatykite, kad parūgtų. Atsiradusias putas nugraibykite, suberkite nuplautas ir nusausintas razinas, vaniliną.

Girą supilstykite į butelius, labai sandariai uždarykite ir laikykite šaltoje patalpoje. Ji yra gaivinanti, ypač mėgstama vasarą. Iš tokios giros žemaičiai senovėje darydavo sriubą. Pripjaustydavo duonos ir užbalindavo grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668