Kaštonų kava (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaštonų kava (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2-3 šaukštai paruoštų kaštonų,
0,5 l vandens,
0,5 l pieno,
truputis druskos.


GAMINIMAS:

Kaštonai renkami vėlai rudenį, kai jie yra visiškai subrendę ir gerai lukštenasi. Tuomet rudą luobelę nulupkite, kaštonus pavirinkite piene, apdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite peiliu arba stambiai sumalkite. Juos suberkite į skardą ir palengva gerai išdžiovinkite bei pakepinkite iki rusvos spalvos.

Tokius stipriai apskrudintus kaštonus sumalkite arba sugrūskite į smulkius miltus. Pieną užvirinkite su vandeniu, sudėkite kaštonų kavos miltelius, sumaišytus su trupučiu druskos. Užvirus kavą nukelkite nuo ugnies, sandariai uždenkite ir palaikykite 3-4 min., kad nusistotų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668