Kalakutas "lizde" (Žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalakutas "lizde" (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

kalakutas (2-3 kg),
1 kg ryžių,
1 kg džiovintų slyvų,
pusė stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
stiklinė grietinės,
šaukštelis cinamono,
lauro lapelių,
pipirų,
gvazdikėlių,
druskos.

GAMINIMAS:

Išdarinėtą kalakutą įtrintkite druskos, pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių mišinių, aptepkite sviestu (100 g), dėkite į riebalais pateptą skardą, užpilkite trupučiu sultinio arba vandens ir kepkite, nuolat palaistant sultiniu. Baigiant kepti, kalakutą keletą kartų patepkite grietine.

Išvirkite ryžių košę, dėkite sviesto, druskos, cukraus. Gerai išmirkytas slyvas užvirinkite, išimkite kauliukus. Iš ryžių košės darykite "kiaušinius", į vidų įdėkite po 3-4 slyvas. Jais apdėkite iškeptą kalakutą, palaistykite padažu, kuriame jis kepė, pabarstykite maltu cinamonu. Kalakutą taip pat palaistykite tuo pačiu padažu.

Taip iškeptą kalakutą galima valgyti ir šaltą, ir šiltą. Jeigu jis duodamas šiltas, tada ryžių "kiaušinius" reikia keletą minučių pakepinkite kartu su kalakutu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668