Troškinta kurapka (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta kurapka (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

kurapka,
200 g sviesto,
1 morka,
3-4 lauro lapeliai,
3-4 pipirai,
5-6 kiaušiniai,
stiklinė grietinės,
druskos.


GAMINIMAS:

Išdarinėtą kurapką porą valandų pamirkykite išrūgose (jei jų nėra, galima imti rūgusio pieno arba parūgštinto vandens).Paskui kurapką gerai nusausinkite, perpjaukite į 4 dalis, dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu, apkepinkite iki gražios rusvos spalvos ir sudėkite į puodą.

Supjaustykite griežinėliais morką, užpilkite trupučiu vandens, dėkite prieskonių, druskos ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Tada į puodą dėkite minkštai išvirtus, nuluptus kiaušinius bei grietinę ir užvirinkite.

Ištroškintą kurapką dėkite į pusdubenio vidurį, aplinkui išdėliokite kiauišinius, užpilkite troškintu skysčiu ir, jei yra, kiaušinius pabarstykite supjaustytais svogūnų laiškais ar krapų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668