1 kg kepenų,
2-3 kiaušiniai,
stiklinė pyrago džiuvėsėlių, išsuktų su 100 g sviesto,
stiklinė grietinės,
druskos,
pipirų,
svogūno,
200 g riebalų kepimui,
pusė stiklinės miltų.
P a d a ž u i:
200 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Kepenis supjaustykite gabalais ir, 2 val pamirkius piene, užvirinkite. Išimkite iš pieno, dėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 min. Po to vandenį nupilkite, dėkite vėl į šaltą vandenį ir taip virkite, kol kepenys bus minkštos.
Išvirusias kepenis smulkiai sumalkite, į jas dėkite kiaušinius, išsuktus su sviestu pyrago džiuvėsėlius, grietinę, druskos, maltų pipirų, paspirgintą svieste svogūną. Viską išsukite iki purumo, padarykite kotletus, apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose ant silpnos ugnies.
Sviestą ištirpinkite, pilkite grietinę, pasūdykite ir užvirinkite. Iškeptus kotletus užpilkite padažu ir paduokite į stalą su bulvių ar morkų koše.