Šonkauliai su obuoliais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šonkauliai su obuoliais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg kiaulės šonkaulių,
stiklinė džiuvėsėlių,
1 kiaušinis,
50 g riebalų,
šaukštas miltų,
5 rūgštūs obuoliai,
pusė stiklinės obuolių tyrės,
gvazdikėlių,
pipirų,
lauro lapelių,
svogūno,
druskos,
pusė šaukštelio cukraus,
2 šaukšteliai kmynų.


GAMINIMAS:

Šonkaulius nuplaukite, dėkite į šaltą pasūdytą su prieskoniais vandenį ir apvirkite. Mėsą išimkite, o sultinį perkoškite. Apvirtą mėsą supjaustykite po 1-2 šonkaulius, suvilgykite išplaktu kiaušiniu, apvoliokite džiuvėsėliais ir iškepkite riebaluose.

Į perkoštą sultinį pilkite obuolių tyrės, dėkite prieskonių, druskos, išplakite ir maišant pilkite su trupučiu vandens išplaktus miltus, užvirinkite. Padažas turi būti tokio tirštumo, kad lengvai kristų nuo šaukšto.

Nuplautus, nusausintus obuolius apšlakstykite parūgštintu vandeniu, pabarstykite kmynais, cukrumi ir iškepkite orkaitėje. Šonkaulius sudėkite eilutėmis, per vidurį-keptus obuolius, užpilkite padažu ir šiltus paduokite į stalą. Prie šonkaulių paduokite juodos duonos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668