Prakandas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prakandas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 silkės,
500 g veršienos,
5 pipirai,
1 svogūnas,
pusė stiklinės pyrago džiuvėsių,
3 kiaušiniai,
pusė stiklinės grietinės,
150 g sviesto,
5 vidutinio dydžio bulvės,
druskos.


GAMINIMAS:

Silkes išmirkykite, išskroskite, nulupkite odą, išimkite kaulus. Keptą arba virtą veršieną sumalkite kartu su silkėmis. Išvirtas bulves sugūskite arba sumalkite ir sumaišykite su mėsa bei silkėmis. Pridėkite pipirų, pakeointą svieste supjaustytą svogūną, išplaktus kiaušinius, pyrago džiuvėsėlių, sviesto, supilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite, įberkite pagal skonį druskos.

Skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsiais. Į ją dėkite paruoštą masę, paviršių sulyginkite, patepkite ištirpintu sviestu, pabarstykite džiuvėsiais arba užpilkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite vidutinio karštumo krosnyje daugiau kaip pusę valandos. Prakandas į stalą paduodamas karštas su daržovių priedu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668