2 silkės,
500 g veršienos,
5 pipirai,
1 svogūnas,
pusė stiklinės pyrago džiuvėsių,
3 kiaušiniai,
pusė stiklinės grietinės,
150 g sviesto,
5 vidutinio dydžio bulvės,
druskos.
GAMINIMAS:
Silkes išmirkykite, išskroskite, nulupkite odą, išimkite kaulus. Keptą arba virtą veršieną sumalkite kartu su silkėmis. Išvirtas bulves sugūskite arba sumalkite ir sumaišykite su mėsa bei silkėmis. Pridėkite pipirų, pakeointą svieste supjaustytą svogūną, išplaktus kiaušinius, pyrago džiuvėsėlių, sviesto, supilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite, įberkite pagal skonį druskos.
Skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsiais. Į ją dėkite paruoštą masę, paviršių sulyginkite, patepkite ištirpintu sviestu, pabarstykite džiuvėsiais arba užpilkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite vidutinio karštumo krosnyje daugiau kaip pusę valandos. Prakandas į stalą paduodamas karštas su daržovių priedu.