1 kg karosų,
pusė stiklinės grietinės,
1 morka,
0,5 l burokėlių rasalo,
1 burokėlis,
pipirų,
lauro lapelių,
petražolių,
1 svogūnas,
arbatinis šaukštelis miltų,
šaukštas sviesto,
druskos,
arbatinis šaukštelis kmynų.
GAMINIMAS:
Karosus išskroskite. Į burokėlių rasalą dėkite supjaustytą morką, prieskonių, druskos ir virkite, kol suminkštės morkos. Rasalą perkoškite pro marlę. Į puodą dėkite žuvį, užpilkite burokėlių rasalu ir virkite ant silpnos ugnies.
Sviestą išsukite su miltais, įpilkite grietinę, gerai išmaišykite ir pilkite ant bebaigiančių virti karosų. Virtą burokėlį smulkiai sutarkuokite, pasūdykite. Žuvį sudėkite į dubenį, užpilkite rasalu, kuriame ji virė, ir aplinkui išdėliokite burokėlius. Šitaip tinka troškinti bet kokią šviežią žuvį.