600 g avienos su kaulais,
40 g riebalų,
prieskonių,
druskos,
miltų apvoliojimui,
800 g įvairių daržovių: morkų, bulvių, ropių, pupų ar pupelių, gelteklių, moliūgų, pomidorų, svogūnų, porų (nebūtina imti visų rūšių daržoves).
GAMINIMAS:
Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, užpilama trupučiu karšto vandens ir troškinama 30-40 min. Tada sudedamos daržovės (jos gali būti apkepintos riebaluose arba neapkepintos). Tik pupos ar pupelės išverčiamos atskirai, nes ilgai verda. Sudėjus visas daržoves, prieskonius ir likusius riebalus, troškinama orkaitėje, kol visos daržovės suminkštės.
Patiekiant mėsa išimama iš daržovių, sudedama į pašildytą pusdubenį, šalia sudedamos troškintos daržovės ir užpilama perkoštu padažu, kuriame buvo troškinama.